De lessen

Van toen tot nu.

Yoga-Centrum Barneveld is 9 september 1995 van start gegaan. Eerst thuis in een klein kamertje waar net plaats was voor 6 mensen. Na twee jaar is deze kamer vergroot zodat er ruimte was voor 10 cursisten. Er is yogales gegeven in Kasteel Stoutenburg. Zo is het Centrum gegroeid naar 4 yogalessen in de regio, te weten in Hoevelaken, Barneveld en Lunteren. Nu tijdens de Corona geef nog 1 yogales in Barneveld.

Locaties

Barneveld

Vrijdag van 20.00 uur tot 21.15 uur.
Spoor 3, Stationsweg 29
3771 VC Barneveld.
Bekijk op Google Maps.
Als Corana geen roet in het eten gooit is in deze les nog plaats.

  

  

De yogalessen zijn doorlopende cursussen. Het beste instapmoment is oktober, januari is ook mogelijk. Direct instappen alleen in overleg. Doe gemakkelijk zittende kleding aan. Neem een slaapzak, matje en kussentjes mee. Ook iets warms wat je tijdens de ontspanning over je heen kunt leggen. Voor de Lessen die vol zijn kunt u op een wachtlijst worden geplaatst.

Yoga ervaren?

Klik hier om je in te schrijven.

Aansprakelijkheid

Yoga-Centrum Barneveld en zijn docenten kunnen op geen enkele wijze aansprakelijk gesteld worden voor letsel en voor schades door diefstal, verduistering en vermissing van zaken, zodat het heel duidelijk is dat u tijdens voor en na de lessen zelf verantwoordelijk bent voor uw eigen welzijn en het behoud van uw eigendommen.

De Docent

‘Mijn naam is Kees Verbeek, ik ben in 1951 in Barneveld geboren. Na een technische opleiding en werkkring liep ik tegen mijn grenzen aan. Het vermogen om dingen te controleren en gevoelens te negeren brak. In de zoektocht die toen volgde, heb ik ervaren hoe fijn het is om in het leven jezelf te mogen zijn. Daarvoor is tijd nodig, tijd waarin inzichten zich verruimen.

Sinds 1989 volg ik opleidingen die allemaal te maken hebben met bewustwording. Vanaf 1995 geef ik yogalessen. Dit alles heeft mij dichter gebracht bij wie ik werkelijk ben. Deze weg wil ik graag met je delen.’

Scholing

In 1989 is mijn zoektocht gestart met 2 jaar intuïtieve vorming bij Dieneke van Dorst uit Harderwijk.

In 1992 gevolgd door een 2 jarige cursus intuïtieve vorming en healing bij Rob van den Berg docent van Yoga Centrum Velp.

In 1997 ontving ik het diploma voor mijn meesterproef behorende bij de driejarige opleiding tot Hatha Yoga - Leerkracht van Yoga Centrum Velp uit handen van Rob van den Berg.

In 1998 volgde ik een meditatie jaar bij yogaopleiding Unide een vereniging ter bevordering van universeel denken, gevestigd in Amsterdam o.l.v. Hans Wesseling.

In 1999 reikte Jos Plenckers van de Saswitha Stichting mij 2 certificaten uit behorende bij de vierjarige opleiding tot yogaleerkracht te weten, de lesbevoegdheid welke de eerste twee jaar van de opleiding omvatten en het chakra deel wat het derde jaar omvat. (gezien mijn vooropleidingen mocht ik deze in 1 jaar afronden).
In 2006 ontving ik het diploma van de vierjarige opleiding tot Dru Yoga - leerkracht.

Elk jaar zijn er 2 studie dagen om mijn registratie voor Dru Yoga - leerkracht te behouden.

Bijscholingen in Frankrijk, in 2008 vijf dagen Kashmiryoga bij Koos Zondervan, en in 2009 een yoga week bij Els Somers. Els is een yogadocente met het vermogen om yoga zo uit te dragen dat ik het in zijn puurste vorm kon ervaren.

In 2010 heb ik de workschop van Erik van Zuydam Nu of nooit (uit de greep van het denken) gevolgd. En bij Mieke Verhooren een dag Butohdans daar ligt de nadruk op aarde en in het moment zijn.

Scholingen wil ik in de toekomst blijven volgen zodat mijn gezichtsveld zo breed mogelijk blijft.